BlackBerry Storm İnceleme - Video

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net, BlackBerry`nin merakla beklenilen Storm modelini inceledi. BlackBerry markasının üreticisi RIM, bu modelle ilk kez iş çevreleri için dokunmatik ekranlı bir telefon piyasaya sürdü.

Blackberry Storm olarak adlandırılan bu telefon, 3G teknolojisini desteklemesi, GPS fonksiyonunu üzerinde barındırması, geniş multimedya özellikleriyle fark yaratması ve Office dokümanlarını rahatlıkla açabilmesiyle ile ilgi çekiyor.

112,5 x 62 x 14 mm büyüklüğünde ve 155 gram ağırlığında olan bu ürün 16 GByte`a kadar yükseltilebilen 1 GB`lık bir hafızaya sahip. Birçok müzik formatını oynatan bu ürün, MPEG4`ten tutun WMV ve hatta H.264 Divx formatını da destekliyor. Bluetooth teknolojisi ile donatılmış olan Blackberry Storm`un konuşma süresi 5,5 saat, Stand By(bekleme) süresi ise 15 gün.

Yaptığımız testlerde Blackberry Storum`un multimedya özelliklerini beğendiğimizi söylemeliyiz. Resim ve Video çekme kalitesi oldukça başarılı. Ses kaydı da gayet iyi.

Ürünün üzerinde bulunan hoparlör, Storm`a büyük bir avantaj katıyor. Buna ek olarak Office dokümanlarını desteklemesi ve GPS özelliğine de sahip olması oldukça hoş.

Dokunmatik ekran`a alışmak gerekiyor. Sanal klavye daha iyi olabilirdi. Zum fonksiyonuna ulaşmak için ekrana tıklanması hoşumuza gitmedi. Buna ek olarak internette gezinmek biraz zahmetli.

Ürünün en büyük eksikliği W-Lan teknolojisi ile donatılmamış olması. Blackberry`nin sadece Bluetooth ve 3G teknolojilerine çok güvenmesi büyük bir eksiklik. Ürünün iPhone`la karşılaştırıldığı inceleme videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

:: Bu ürün iPhone`a rakip olabilir mi?

Yazan: Ecevit Bıktım