Bilişim Zirvesi ile `Yeni Dünya`daki Yeni Yaşam`

7-10 Ekim 2009 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi`nde düzenlenecek olan Bilişim Zirvesi`09`un bu yılki ana teması `Yeni Dünya Yeni Yaşam`.

Bilişim Zirvesi`09`da telekom, e-sağlık/tele sağlık, enerji, savunma ve yeni medya konferansları ile iş dünyasına yönelik iş çözümleri ve teknoloji oturumları yer alacak. Bilişim Zirvesi`09 kapsamında düzenlenecek `Genç Zirve` ise bu yıl yeni dünyanın gençlerini biraraya getirerek, gençlerin fikirlerini ve projelerini yarıştıracak.

2000 yılından bu yana düzenlenen ve uluslararası bir etkinlik olarak sektöre ışık tutan `Bilişim Zirvesi`09, farklı sektörlerdeki iş ve bilişim profesyonellerini, sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri, siyasileri ve üst düzey kamu yöneticilerini de ağırlayarak, bilişim kullanımını tüm iş dünyasının paylaşımına sunuyor. Interpromedya tarafından düzenlenen `Bilişim Zirvesi`09`un bu yılki ana sponsorluğunu ise Turkcell üstleniyor. 6 konferans ve 27 farklı oturumun düzenleneceği Bilişim Zirvesi bu yıl geçen senelerde de olduğu gibi, kamu, finans, üretim, telekom, sağlık, savunma, enerji, medya, eğitim, hizmet, perakende, lojistik ve bilişim sektöründen 5000`e yakın profesyoneli ağırlamayı hedefliyor.

Bilişim Zirvesi`09`u bu yıl katkılarıyla destekleyen kurumlar arasında TC Ulaştırma Bakanlığı, TC Sağlık Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı(SSM) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Savunma Sanayi Üreticileri Derneği (SASAD), Tıp Bilişimi Derneği (TBD), Türkiye Bilişim Vakfı(TBV), Türk Elektronik Sanayicileri Derneği(TESİD) ve Tüm Telekomünikasyon ve İşadamları Derneği (TÜTED) gibi Türkiye`nin önde gelen kuruluşları bulunuyor.

Bilişim Zirvesi`nin, bu yılki yeniliklerinden ilki Yeni Medya Konferansı. Dijital teknolojinin gelişimiyle paralel değişen medya sektöründeki tüm yenilikler bu konferansta masaya yatırılacak: Son 20 yıldır büyük değişim yaşayan medya sektörünün, internet ve mobil teknolojilerin sunduğu olanaklardan nasıl etkilendiğinden, medyadaki içerik ve dağıtım işbirlikleri, etkileşimli iş modelleri gibi konulara kadarki tüm gelişmeler detaylarıyla irdelenecek. Bilişim Zirvesi`09 kapsamında gerçekleştirilen Genç Zirve bu yıl, iş hayatına adım atacak olan gençlerin bilişim teknolojileriyle oluşturdukları fikir ve projelerini tanıtabilecekleri, yarıştırabilecekleri ve sonrasında da geleceklerini oluşturabilecekleri bir ortam sunacak. Bilişim profesyonellerinin iş dünyası için geliştirdiği özel çözümlerin ele alındığı ve 27 farklı kategorisi olan İş Çözümleri ve Teknoloji Oturumları`na ise bu yıl yeni olarak Bütünleşmiş bilgiişlem stratejileri, bütünleşmiş iletişim, açık kaynak sistemleri, bulut bilgi işlem, gelişmiş interaktif çoklu ortam servisleri ve akıllı ev-ofis teknolojileri oturumları eklendi.