KUMANDA KİRLİLİĞİNE SON VEREN TELEFON

Teleses`in Türk mühendisleri, evdeki uzaktan kumandalı cihazları kumanda edebilme ve cep telefonlarına SMS gönderebilme özelliğine sahip kablosuz ev telefonu geliştirdi.

Evde bulunan uzaktan kumandalı TV, klima, DVD ve ses sistemi gibi cihazları açıp kapatabilen ve ses ayarı yapabilen kablosuz ev telefonu, bebek izleme ünitesi olarak da kullanılabilecek.

Teleses Genel Müdürü Bora İnan, günümüzde her evde ortalama 3-4 cihaz kumandasının bulunduğunu belirterek, bir ``kumanda kirliliğine`` maruz kalındığını ifade etti.

Tasarladıkları kablosuz ev telefonu sayesinde uzaktan kumandalı 4 ayrı cihazın, telefonun üzerindeki tek bir tuşla kumanda edilebileceğini ifade eden İnan, ``Ar-Ge çalışması ve tasarımı Türk mühendisler tarafından yapılan bu telefon, Türkiye`de ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyor`` dedi.

Amaçlarının evlerdeki kumanda kirliliğinin önüne geçmek olduğunu belirten İnan, `Kullanımı ve fonksiyonelliği ile alışılagelmiş kablosuz ev telefonlarının çok daha ötesinde olan bu telefon, elinden kumandayı bırakmayan TV kolikler için de uzaktan kumanda olarak kullanılabilecek ve çevrenizdeki elektronik cihazlara kendi ev telefonunuzdan hükmedebileceksiniz. Örneğin; dijital uydu alıcınızdan kanalı değiştirecek, tek tuşla televizyon kumandası moduna aldığınız bu telefon ile TV`den ve ses sisteminizden gelen sesi kısıp açabileceksiniz. Bu telefon, klimanız için de benzeri fonksiyonları yaparak evinizdeki akıllı yardımcınız olacak` dedi.