Koç Bilgi Grubu`nda istihdam sözü!

Koç Bilgi Grubu Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, KoçSistem`in 2009 yılının ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30`un üzerinde büyüdüğünü bildirdi.

Nalbantoğlu, yaptığı açıklamada, Gartner`ın açıkladığı rakamlara göre, 2008`de bir önceki yıla göre yüzde 7,6 büyüme kaydeden bilgi teknolojileri hizmetleri pazarının, 2009`u yaklaşık yüzde 2 küçülmeyle kapatacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Türkiye`de ise, sektör temsilcilerinin, 2009 yılında bilgi teknolojileri hizmetleri pazarının yaklaşık yüzde 8 küçüleceğini öngördüklerini ifade eden Nalbantoğlu, ``KoçSistem, 2009 yılının ilk yarısında, veri merkezi ve dış kaynak hizmetlerinde, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 68 büyüdü. KoçSistem`in 2009`un ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre şirket genelinde büyümesi ise, yüzde 30`un üzerinde gerçekleşti`` diye konuştu.

Nalbantoğlu, sektördeki negatif trende rağmen kaydettikleri büyümenin ardında, nitelikli insan kaynağı, sistem yatırımları ve ``kullandığın kadar öde``yi kapsayan yenilikçi hizmet modellerinin önemli payı bulunduğunu söyledi.

KoçSistem`in, Türkiye`nin en büyük veri merkezinde, müşteri portföyünü oluşturan 150`yi aşkın şirkete, 2 binin üzerinde bilgi teknolojileri bileşeninin yönetimi konusunda hizmet verdiğini belirten Nalbantoğlu, kaydedilen büyümede etkili olan diğer unsurlara ilişkin olarak şunları kaydetti:

``2007`de, Türkiye`de toplam bilgi teknolojileri hizmetleri pazarının büyüklüğü, yaklaşık 759 milyon dolar olarak belirlendi. KoçSistem, IDC`nin 2008 yılı sonunda açıkladığı `Türkiye Bilgi Teknolojileri Hizmetleri Pazarı 2007` raporuna göre, bilgi teknolojileri hizmetleri gelirlerine göre yapılan sıralamada, Türkiye`nin en büyük 3 bilgi teknolojileri hizmet sağlayıcı şirketi arasında yer alıyor. KoçSistem`in müşteri portföyünün tamamına yakınını, Türkiye`nin en büyük 100 şirketi arasında yer alan şirketler oluşturuyor. Sürekli rekabet etmek, verimliliklerini artırmak durumunda olan bu şirketlerin, bu dönemde teknoloji yatırımlarında verimli kullanıma odaklanmaları, dış kaynak kullanımına olan talebi artırmıştır.``

`` BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDE `SU FATURASI ÖDER GİBİ` ÖDEME``

Nalbantoğlu, KoçSistem`in müşterilerine sunduğu ``elektrik-su faturası öder gibi`` ödeme yaparak bilgi teknolojileri hizmeti almayı kapsayan dış kaynak hizmet modelinin, müşterilerine yatırım yapmadan, doğru hizmet alımıyla maksimum tasarrufu ve verimi elde etme imkanı verdiğini belirtti.

Mehmet Nalbantoğlu, ``Bilgi teknolojilerinde dış kaynak hizmeti kullanımı ile şirketler, yüzde 20`lere varan tasarruf avantajı elde ederek, verimlilik sağlayan ürün ve hizmetlere yöneliyorlar`` diyerek, böylece şirketlerin kendi çekirdek uzmanlık alanlarına ve stratejik konulara odaklanabildiklerini ve maliyet avantajı ile işgücünü daha etkin kullandıklarını anlattı.

KoçSistem`de toplam 1.300 kişinin çalıştığını söyleyen Nalbantoğlu, ``KoçSistem`de 2009 yılı sonuna kadar 500 kişiye istihdam sağlamış olacağız`` dedi.

Nalbantoğlu, 2009 yılında kurulan KoçSistem Ar-Ge Merkezi ile gelişime liderlik etmeyi amaçladıklarına işaret ederek, Ar-Ge ve Yenilik Merkezinde, 70`i aşkın Ar-Ge uzmanı kadrosuyla bilgi teknolojileri alanında araştırma, geliştirme ve yenilik çalışmaları yapıldığını sözlerine ekledi.