IBM`den `Bilgi altyapıları forumu`

Forumda konuşan IBM Türk Sistem Satış Bölüm Müdürü Oral Tuntaş, daha akıllı sistemlerin, dinamik bir bilgi altyapısıyla kurulacağını vurguladı.

Tuntaş, bilgi yönetimi sayesinde daha az enerji tüketimi, daha az depolama alanı ve daha çok veri saklama olanağı sağlandığına işaret ederek, ``Yalnızca 1 günde, ABD`deki tüm üniversitelerin kütüphanelerinde bulunan bilginin 350 katı kadar dijital bilgi ortaya çıkıyor. Üstelik, bilgi artışının yüzde 80`i sistemsiz ve tanımlanamayan içeriğe sahip olduğu için, doğru bilgiye ulaşmak ve bilgiyi akıllı kullanmak her geçen gün daha da önem kazanıyor`` şeklinde konuştu.

IBM Türk Sistem ve Teknoloji Grubu Teknik Satış Müdürü Ercan Bulut ise tüketicilerin artık çok daha talepkar olduklarını ve kendilerini ilgilendiren verilere her zaman, her yerden ulaşabilmek istediklerini belirtti.

İnovasyonu önde tutan şirketlerin dinamik hizmetler sunabilmek için yeni teknolojileri kullandığını ve ``bulut`` modeli içerisinde çok seçkin hizmetler sunduğunu kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

``Bir `bulut` ortamında, kişi nereye giderse gitsin, bilginin kendisini takip etmesi sağlanabiliyor. Artık farklı düşünme zamanı geldi. Bağlantılı sensörlerin, online tıbbi verilerin ve sosyal ağların patlaması, bilgi altyapılarının hemen yeni becerilerle donatılmasını zorunlu kılıyor.``

IBM Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Sistem ve Teknoloji Müdürü Roland Leins de, şirketlerin verilerinin hacminin her sene yüzde 60 çoğaldığını dile getirerek, bilgi yönetiminin, bilgi güvenliğine yaptığı katkının önemini vurguladı.