Darwinist Neleri Düşünmez?: İlmi Mercek Sayı 60

1.Darwinistler, yaşamın kökenini açıklayan önemli bir bulgu gibi gösterdikleri Miller deneyini yapan Stanley Miller`in kendi oluşturduğu, erken dünya atmosferi ile ilgisi olmayan suni koşullarda deneyini gerçekleştirdiğini, ayrıca bu deneyde sadece aminoasit sentezlendiğini ve herhangi bir şekilde aminoasit oluşmasının, kesinlikle canlılık oluşması anlamına gelmediğini düşünmezler.

2.Darwinistler bugün astrofizik, fizik, biyoloji gibi farklı bilim dallarının, evrende ve doğada rastlantılarla açıklanması imkansız bir düzen olduğunu açıkça gösterdiğini ve bunun da `Yaratılış Gerçeği`ni kanıtladığını düşünmezler.

3. Canlı fosillerinin, dünya üzerinde bir evrim süreci yaşandığını kanıtladığını zanneden Darwinistler, gerçekte bütün fosillerin Darwin`in teorisiyle tamamen zıt bir `doğa tarihi` ortaya çıkardığını; canlı türlerinin evrim sürecinde kademe kademe ortaya çıkmadıklarını, bir anda kusursuz halleriyle yaratıldıklarını kanıtladığını düşünmezler.

4. Darwinistler, `bilim adamlarının yaptıkları deneyler, yaşamın kimyasal reaksiyonlarla kendi kendine başlayabileceğini göstermiştir` diye iddia ederler, ancak bunu gösteren tek bir deneyin bile olmadığını, üstelik bilimin, bunun teorik düzeyde bile mümkün olmadığını ispatladığını düşünmezler.

5.Darwinistler, insan burnunda 1000 civarında değişik koku reseptörü olduğunu, insanın bu 1000 değişik reseptörün kombinasyonlarıyla 10.000`den fazla farklı kokuyu aygılayabildiğini, bunun da burundaki muhteşem yapıdaki koku alma sistemiyle gerçekleştiğini düşünmezler.

6.Darwinistler, insan derisindeki alıcıların belirli bir süre sonra beyne, cilde temas eden madde ile ilgili sinyalleri göndermeyi durdurması ile insan cildinin kendisiyle temas halinde olan maddeye karşı alışkanlık kazandığını ve onunla ilgili his sinyallerini zamanla iletmemeye başladığını, bunun da insan için ne kadar önemli bir nimet olduğunu düşünmezler.

7.Darwinistler, mikro canlıların Allah`ın yaratmasındaki üstün akıl, sanat ve kudreti nasıl yansıttığını, şuursuz tesadüflerle açıklamaya çalıştıkça nasıl büyük bir çıkmaza düştüklerini düşünmezler.

Bu makale, İlmi Mercek Dergisi 60. sayı (Haziran 2009) 59. sayfada yayınlanmıştır.