Piramitlerin sırrı teknoloji ile çözüldü (İZLE)

Piramitlerin nasıl inşa edildiğini merak ediyor musunuz? Sorunun yanıtı 3 boyutlu videomuzda gizli..

Piramitler nasıl inşa edildi? Bu soru yüzyıllardır bilim adamlarının, tarihçilerinin kafasını kurcalıyor ve herkes bu sırrı öğrenebilmek için uğraşıyor. Uzaylılardan tutun da kayıp kıta Atlantisin teknoloji olarak çok ileri halkına kadar bir çok teori üretiliyor. Bu teorilerden hiçbiri, birazdan izleyeceğiniz videoda yer alan 3D modelleme kadar ayakları yere basan bir teori değil.

Mimar Jean-Pierre Houdin tarafından yürütülen ve tamamlanması yıllar süren çalışma sonunda geçtiğimiz hafta Türkiye ofisini açan Dassault Systemes firmasından Mehdi Tayoubinin yönettiği ekibin de yardımı ile 3D modellenerek görselleştirilmiş ve analiz edilmiş oldu.

Videoda izleyeceğiniz 3D modelleme CATIA yazılımı kullanılarak, DS partnerlerinden `Gehry Technologies` tarafından geliştirilen modüller ile yapılmış. Piramidin sırrının merkezini teşkil eden kral odasının analizleri SIMULIA ile yapılmış. Blokların taşınması sırasında çalışacak ekiplerin ergonomi analizleri ve blokların planlanan alan içinde taşınabileceğinin analizleri DELMIA ile gerçekleştirilmiş.

Piramitlerin sırrı teknoloji ile çözüldü!