Sanatla Teknoloji Otoparkta Buluşacak

İSPARK otopark kültürünü yerleştirmek amacıyla, mega otopark projesi ile otoparkları yaşam merkezi haline getiriyor. İSPARK, Beyoğlu Cihangir`de yapımı devam eden ve tamamı zemin altında olan modern otoparkı Ekim ayında bitirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Çağdaş teknolojilerin kullanıldığı mega otopark, bölgede park ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlayacağı gibi kültürel etkinliklerin de merkezi olacak. Otopark içine yapılacak sergi salonu, sanatseverleri buluşturacak.

Çalışmaları hızla devam eden modern otoparkın üstü ise yeşil alan olacak. Bu yeşil alanda ayrıca çocuk oyun parkları, basketbol sahası ve sosyal donatı alanları da bulunacak. Mega otopark, klasik otopark anlayışının dışında çağdaş kent kimliğinin dokusuna uygun olarak inşa edilecek.

İstanbul`a modern otoparklar kazandırmak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirten İSPARK Genel Müdürü Kadir Gurbetci, ` Trafiğin akışına katkı sağlayacak modern otoparkların yapımına devam ediyoruz. 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul`da hayata geçirdiğimiz önemli projeleri, yapacağımız yeni projelerle destekleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde Merter`de de yeni bir yer altı otoparkının yapımına başlayacağız` dedi.

Toplam 3 bin metrekarelik alana yapılacak olan otoparkın içinde sergi ve fitness salonu ile sosyal donatı alanları da yer alacak. 313 araç kapasiteli otopark, klasik ve yarı otomatik (combi lift) sistemin birlikte kullanıldığı bir yapıya sahip olacak.