Passat CC tasarımıyla büyülüyor

Volkswagen Passat CC, uluslararası tasarım uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen panelde büyük ödüle uzandı; Almanya`nın Essen kentinde düzenlenen panelde, sıra dışı tasarımıyla büyük beğeni toplayan dört kapılı coupe, katılımcıların oylarıyla `Red Dot Design Award 2009 – Best of the Best (en iyinin en iyisi)` ödülünü almaya hak kazandı. Ödül, Volkswagen`in birinci sınıf ve göz alıcı tasarım anlayışının başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu. Essen`deki Aalto Tiyatrosu`nda düzenlenen törende, Passat CC`nin kazandığı ödülü, Volkswagen adına Dış Tasarım Stüdyosu tasarımcılarından Martin Kropp aldı.

Anılabilecek En Büyük ödül

`Red Dot Design Award`, bir tasarımcının gerçekleştirdiği ürünle alabileceği en büyük ödüllerden biri olarak kabul ediliyor. Ödül, 2000 yılından buyana her yıl düzenli olarak veriliyor. Passat CC Mart ayında Hanover`de yine bu alanda son derece prestijli bir ödül olan `IF Product Desgin Award 2009` ödülünü de almıştı. Passat CC, Mayıs ayı sonunda da otomotiv ve taşımacılık kategorilerinde Avustralya Uluslararası Tasarım Ödülü`nü kazanmıştı.

Kendi sınıfını yaratıyor

Passat CC`nin dış tasarımı, yeni ön yüze paralel, ateşlenmiş bir mermiyi anımsatan gövde çizgisi ve tavan yapısıyla dinamik bir görünüme sahip. Bununla birlikte çıtasız kapı camları, opsiyonel olarak sunulan panoramik cam tavan ve aracın coupe vurgusunu en iyi biçimde ortaya koyan aerodinamik arka bölümü, Passat CC`nin diğer ön plana çıkan tasarım unsurlarını oluşturuyor.